Alegeți o dietă bogată în cereale integrale, fructe și legume.

Alegeți o dietă bogată în cereale integrale, fructe și legume.

"Există o asociere puternică între supraponderalitatea și multe tipuri de cancer, în special cancerul de sân în rândul femeilor aflate în postmenopauză și cancerul de colon," spune Colleen Doyle, MS, RD, director de nutriție și activitate fizică pentru Societatea Americană de Cancer.

"Consumul de mai puține grăsimi totale nu va reduce direct riscul de cancer, dar vă va ajuta să vă controlați greutatea — care, la rândul său, vă poate reduce riscul de cancer."

Grăsimi bune vs. grăsimi rele

Practic, există două grupe de grăsimi: saturate și nesaturate. În cadrul fiecărui grup există mai multe tipuri de grăsimi.

Să începem cu băieții buni — grăsimile nesaturate. Grăsimile nesaturate includ acizii grași polinesaturați și grăsimile mononesaturate. Atât grăsimile mono, cât și polinesaturate, atunci când sunt consumate cu moderație și utilizate pentru a înlocui grăsimile saturate sau trans, pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de boli de inimă.

Grăsimile polinesaturate, care se găsesc mai ales în uleiurile vegetale, ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge și a nivelului de trigliceride — mai ales când le înlocuiești cu grăsimi saturate. Un tip de grăsimi polinesaturate sunt acizii grași omega-3, ale căror potențiale beneficii pentru sănătatea inimii au atras multă atenție.

Omega-3 se găsesc în peștii grasi (somon, păstrăv, somn, macrou), precum și în semințele de in și nuci. Și peștele conține cel mai eficient, "lanț lung" tip de omega-3. Asociația Americană a Inimii recomandă consumul a 2 porții de pește gras în fiecare săptămână.

"Sursele de plante sunt un bun înlocuitor pentru grăsimile saturate sau trans, dar nu sunt la fel de eficiente ca peștele gras în reducerea bolilor cardiovasculare," notează Lichtenstein. Rețineți că peștele dvs. de două ori pe săptămână nu ar trebui să fie prăjit!

Cel mai bine este să vă obțineți omega-3 din alimente, nu din suplimente, spune Lichtenstein: "Cu excepția persoanelor cu boli de inimă stabilite, nu există date care să sugereze că suplimentele de omega-3 vor scădea riscul de boli de inimă."

A continuat

Celălalt "băiat bun" grăsimile nesaturate sunt grăsimi mononesaturate, despre care se crede că reduc riscul bolilor de inimă. Țările mediteraneene consumă o mulțime din acestea — în primul rând sub formă de ulei de măsline — și această componentă alimentară este creditată cu nivelurile scăzute de boli de inimă din aceste țări.

Grăsimile mononesaturate sunt de obicei lichide la temperatura camerei, dar se solidifică dacă sunt refrigerate. Aceste grăsimi sănătoase pentru inimă sunt de obicei o sursă bună de vitamina E antioxidantă, un nutrient adesea lipsit în dietele americane. Ele pot fi găsite în măsline; avocado; alune de padure; migdale; Nuci braziliene; caju; seminte de susan; semințe de dovleac; și uleiuri de măsline, canola și arahide.

Grăsimile „rele” din dieta ta

Acum, la băieții răi. Există două tipuri de grăsimi care ar trebui consumate cu moderație: acizii grași saturati și trans. Ambele pot crește nivelul de colesterol, pot înfunda arterele și pot crește riscul de boli de inimă.

Grăsimile saturate se găsesc în produsele de origine animală (carne, piele de pasăre, lactate bogate în grăsimi și ouă) și în grăsimile vegetale care sunt lichide la temperatura camerei, cum ar fi uleiurile de nucă de cocos și de palmier. Ghidurile dietetice din 2005 recomandă limitarea grăsimilor saturate la 10% sau mai puțin din caloriile totale, în timp ce Asociația Americană a Inimii recomandă să le păstrați la doar 7% din caloriile totale.

Lichtenstein recomandă utilizarea uleiurilor vegetale lichide în locul grăsimilor animale sau parțial hidrogenate.

"Există dovezi că grăsimile saturate au un efect asupra creșterii riscului de cancer de colon și de prostată, așa că recomandăm, ori de câte ori este posibil, să alegeți grăsimi nesaturate sănătoase – și să ne străduim întotdeauna să aveți o greutate sănătoasă," explică Doyle.

De asemenea, auzim multe zilele astea despre acizii grași trans sau grăsimile trans. Există două tipuri de grăsimi trans: cele care apar în mod natural, care se găsesc în cantități mici în lactate și carne; și cele artificiale care apar atunci când uleiurile lichide sunt întărite "parțial hidrogenat" grăsimi.

Grăsimile trans naturale nu sunt genul de îngrijorare, mai ales dacă alegi produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și carne slabă. Adevărata îngrijorare în dieta americană sunt grăsimile trans artificiale. Sunt utilizate pe scară largă în prăjit, produse de copt, prăjituri, glazură, biscuiți, gustări ambalate, floricele de porumb la microunde și unele margarine.

A continuat

Unii experți cred că aceste grăsimi sunt chiar mai periculoase decât grăsimile saturate.

"Grăsimile trans sunt mai rele decât orice altă grăsime, inclusiv untul sau untura," spune Michael Jacobson, director executiv al Centrului pentru Știință în Interesul Public, un grup nonprofit de advocacy.

Cercetările au arătat că chiar și cantități mici de grăsimi trans artificiale pot crește riscul de boli de inimă prin creșterea LDL "rău" colesterolului și scăderea HDL "bun" colesterolul. Asociația Americană a Inimii (AHA) recomandă limitarea grăsimilor trans la mai puțin de 2 grame pe zi, inclusiv a grăsimilor trans naturale. Orientările dietetice din SUA recomandă pur și simplu menținerea consumului de grăsimi trans cât mai scăzut posibil.

Cu toate acestea, eliminarea grăsimilor trans nu este un glonț magic, spun experții.

"Grăsimile trans primesc multă presă proastă, dar este important să țineți cont de „imaginea generală a grăsimilor”, care include scăderea grăsimilor totale, reducerea grăsimilor saturate și implicarea într-un stil de viață general sănătos," cardiologul Robert Eckel, MD, spune WebMD.

Care grăsime este care?

Majoritatea alimentelor conțin o combinație de grăsimi, dar sunt clasificate în funcție de grăsimea dominantă. Acest grafic enumeră sursele de grăsimi nesaturate bune pentru tine, precum și câteva exemple de grăsimi pe care doriți să le evitați.

gelarex forum

Grăsimi saturate sau acizi grași trans

Grăsimi polinesaturate

Grăsimi mononesaturate

Unt

Ulei de porumb

Ulei de rapita

Untură

Uleiuri de peste

Ulei de migdale

Carne, prânz

Ulei de soia

Ulei de nucă

Pasăre, piele de pasăre

Ulei de șofrănel

Ulei de masline

Produse din nucă de cocos

ulei de susan

Ulei de arahide

Ulei de palmier, ulei de miez de palmier și produse

Ulei din semințe de bumbac

Avocado

Lactate (altele decât degresate)

Ulei de floarea soarelui

Măsline

Uleiuri parțial hidrogenate

Nuci si seminte

Unt de arahide

Citiți etichete și faceți alegeri mai bune

Cel mai bun mod de a ține cont de grăsimile din dieta ta este să devii un cititor de etichete. Pe panoul cu informații nutriționale, veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a face alegeri sănătoase. Căutați alimente care au un conținut scăzut de grăsimi totale, precum și grăsimi saturate și trans. Țineți minte că un produs a cărui etichetă se laudă este "fără grăsimi trans" poate avea de fapt până la 0,5 grame de grăsimi trans per porție – și acestea se pot adăuga rapid.

Iată mai multe sfaturi pentru a vă ajuta să reduceți cantitatea totală de grăsimi din dieta dvs. și să vă asigurați că grăsimile pe care le consumați sunt cele sănătoase:

Alegeți o dietă bogată în cereale integrale, fructe și legume. Încercați o masă vegetariană, cu fasole din belșug, o dată pe săptămână. Selectați produse lactate degresate sau cu conținut scăzut de grăsimi. Experimentați cu sosuri de salată ușoare și cu conținut scăzut de grăsimi. Înlocuiți sosurile mai grase cu oțet, muștar și suc de lămâie. Când folosiți grăsimi, faceți-o cu moderație. Încercați să utilizați uleiuri lichide nesaturate, cum ar fi canola sau măsline, în loc de unt sau margarină parțial hidrogenată. Limitați-vă consumul de alimente bogate în grăsimi, cum ar fi alimente procesate, prăjeli, dulciuri și deserturi. Când gătiți, înlocuiți alternativa cu conținut scăzut de grăsimi (de exemplu, smântână cu conținut scăzut de grăsimi sau cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsimi) ori de câte ori este posibil WebMD Clinica de Pierdere în Greutate-Caracteristică Examinat de Louise Chang, MD la 1 noiembrie 2007

Surse

SURSE: WebMD Coloana Expert Clinica de Pierdere în Greutate:"The Skinny peGrasimi." Caracteristica clinică de slăbire WebMD: "Alimente fără grăsimi trans: ce esteȘtiință și politică, director și om de știință principal, Nutriție cardiovascularăLaborator, Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging, TuftsUniversitate. Robert Eckel, MD, fost președinte, Asociația Americană a Inimii.Michael Jacobson, PhD, director executiv, Centrul pentru Știință în PublicInteres. Colleen Doyle, MS, RD, director nutriție și activitate fizică,Societatea Americană de Cancer.

© 2007 WebMD, Inc. Toate drepturile rezervate.

Hydroxycut nu este doar un produs. Este o familie de suplimente alimentare vândute fără prescripție medicală ca ajutoare pentru pierderea în greutate.

Ingredientul cheie din majoritatea produselor Hydroxycut este extractul de cafea Robusta (  C. canephora robusta).

Funcționează Hydroxycut?

Site-ul web Hydroxycut se referă la două studii mici. Unul afirmă că, atunci când oamenii au luat C. canephora robusta timp de 60 de zile, au pierdut aproximativ 10,95 de lire sterline spre deosebire de grupul placebo, care a pierdut în medie 5,40 de lire sterline. Ambele grupuri au urmat o dietă săracă în calorii. Celălalt studiu mic de 8 săptămâni a arătat că cei care au luat C. canephora robusta au slăbit aproximativ 3,7 kilograme față de membrii grupului placebo, care au slăbit 1,25 kilograme.

Este Hydroxycut sigur?

Producătorul Hydroxycut, Iovate Health Sciences International, spune că pune ingredientele brute prin proceduri extinse de asigurare a calității.

 

În 2009, Iovate și-a amintit Hydroxycut după ce FDA a primit rapoarte despre probleme hepatice, convulsii și o afecțiune care dăunează mușchilor numită rabdomioliză. Acele produse nu mai sunt pe piață, iar produsele Hydroxycut nu mai conțin ingredientele care erau în discuție.

 

Spre deosebire de producătorii de medicamente, producătorii de suplimente nu trebuie să arate că produsele lor sunt sigure sau eficiente înainte de a le vinde.

 

Avertismentele de pe etichetele Hydroxycut spun că produsele nu ar trebui să fie folosite de nimeni sub 18 ani și să solicite asistență medicală, dacă este cazul. "simptome neobișnuite" apar.

 

De asemenea, etichetele sfătuiesc utilizatorii să consulte un medic înainte de a utiliza Hydroxycut dacă ei sau un membru al familiei au fost vreodată tratați sau diagnosticați cu vreo afecțiune medicală.

Referință medicală WebMD Evaluat de Carol DerSarkissian, MD pe 22 iulie 2020

Surse

SURSE:

Site-ul Hydroxycut.

A spus, O. The Open Complementary Medicine Journal, 2010.

FDA: "Întrebări și răspunsuri: Hydroxycut;" "Avertisment privind produsele Hydroxycut;" și "Atenție la „suplimentele alimentare” frauduloase pentru slăbit."

Centrul Antaki pentru medicină pe bază de plante.

fitoterapie, noiembrie 2006.

John Doherty, director pentru afaceri de reglementare, Iovate Health Sciences International.

Vinson, J. Diabet, sindrom metabolic și obezitate: ținte și terapie, 2012.

Watanabe, T. Hipertensiune arterială clinică și experimentală, iulie 2006.

Știm cu toții că greutatea noastră joacă un rol important în sănătatea noastră. Desigur, alte lucruri — cum ar fi cât de activ ești, dimensiunea taliei tale și ce condiții se întâmplă în familia ta — contează foarte mult.

Totuși, anumite afecțiuni sunt strâns legate de, sau chiar cauzate de, obezitate. Acesta este cuvântul pe care medicii îl folosesc dacă IMC sau indicele de masă corporală este de 30 sau mai mare. 

Dacă ești tu, reține că poți începe să schimbi lucrurile dacă slăbești chiar și cu o cantitate mică. Acolo unde ești astăzi este doar începutul. Chiar dacă ai încercat înainte să slăbești sau ai slăbit și ai recăpătat-o, sănătatea ta viitoare este în mâinile tale. Cu muncă și sprijin, vă puteți reduce șansele de a obține aceste afecțiuni legate de greutate.

Boala de inima

O substanță lipicioasă numită placă se poate acumula în interiorul arterelor, care sunt vasele care transportă sângele departe de inimă. Prea multă placă se poate îngusta și eventual bloca arterele. Acest lucru poate duce la un atac de cord sau insuficiență cardiacă.

Dar există o mulțime de lucruri pe care le poți face pentru a preveni asta.

Începe cu un simplu test de sânge pentru a vă verifica nivelul de colesterol. Dacă aveți prea mult colesterol „rău” sau LDL, vă puteți schimba dieta. Puteți mânca mai puține grăsimi saturate (care se găsesc în alimente de origine animală) și mai multe fibre (din alimente vegetale), de exemplu. A deveni mai activ va ajuta, de asemenea. Dacă acest lucru nu este suficient, poate fi necesar să luați și medicamente pentru a vă ajuta să schimbați lucrurile.

Tensiune arterială crescută

Pe măsură ce inima îți bate, pompează sânge prin pereții arterelor tale. Acest lucru creează o forță sau o presiune. Dacă această presiune este prea mare și rămâne necontrolată pentru prea mult timp, poate afecta alte organe, cum ar fi rinichii sau creierul.

Hipertensiunea arterială este mai probabilă dacă sunteți supraponderal sau obez. Dar, de asemenea, se poate schimba, în bine, pe măsură ce începi să scapi de greutate.

Accident vascular cerebral

Îți amintești placa care s-a format în arterele tale? Se poate desprinde și acționa ca un cheag de sânge sau embol. Pe măsură ce călătorește prin fluxul sanguin, poate cauza alte probleme. Dacă aterizează într-o arteră din inima ta, este un atac de cord. Dacă se apropie prea mult de creier, poate bloca fluxul de oxigen. După doar câteva minute fără oxigen, celulele creierului încep să moară, provocând un accident vascular cerebral.

Aceleași lucruri care vă ajută să vă reduceți șansele de boli de inimă vor face, de asemenea, mai puțin probabilitatea unui accident vascular cerebral.

A continuat

Diabet de tip 2

Persoanele de peste 40 de ani care sunt supraponderali sunt cele mai expuse riscului de această boală. Dar oamenii mai tineri — chiar și copiii și adolescenții — o primesc și ei, iar kilogramele în plus îl fac mai probabil.

Dacă aveți diabet de tip 2, nivelul zahărului din sânge din organism este prea mare. Nu se ocupă de insulina așa cum ar trebui.

În timp, corpul tău începe să reziste la insulină sau nu poate produce suficient din ea pentru a-ți controla nivelul zahărului din sânge. Dacă zahărul din sânge rămâne prea mare pentru prea mult timp, ați putea avea alte lucruri, cum ar fi orbirea, infecțiile și insuficiența renală cronică.

Veți dori să vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru a afla dacă nivelul zahărului din sânge este în limitele normale. Dacă aflați că aveți prediabet sau diabet, veți dori să începeți imediat tratamentul. S-ar putea să fie nevoie să luați medicamente pentru aceasta, dar dacă puteți pierde suficient în greutate prin dietă și exerciții fizice, este posibil să puteți reduce sau chiar să opriți aceste medicamente.

Sindromul metabolic

Aceasta este o combinație de afecțiuni care vă expun riscului pentru alte probleme, cum ar fi boli de inimă, diabet sau accident vascular cerebral. De exemplu, s-ar putea să fii supraponderal, în special în jurul taliei, și să ai hipertensiune arterială, zahăr din sânge crescut, precum și probleme cu colesterolul.

Un control vă poate spune dacă sunteți în pericol. Un lucru simplu pe care îl puteți face este să utilizați o bandă de măsurare pentru a vă verifica talia. Dacă este mai mare de 35 de centimetri pentru femei sau mai mult de 40 de centimetri pentru bărbați, este mai probabil să aveți probleme de sănătate legate de greutate.

Cancer

Există o legătură între obezitate și anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân, cancerul colorectal și cancerul de rinichi, pancreas și tiroida. Oamenii de știință nu sunt siguri dacă supraponderabilitatea cauzează de fapt cancer. Dar ei știu că grăsimea hrănește creșterea celulelor canceroase existente.

Desigur, oamenii care nu sunt supraponderali se pot îmbolnăvi de cancer. Așa că, la fel ca oricine altcineva, este important pentru tine să ții pasul cu orice teste de cancer pe care le recomandă medicul tău.

A continuat

Osteoartrita

Dezvolti acest tip de artrită după ce țesutul care îți amortizează oasele, numit cartilaj, se uzează pe măsură ce îmbătrânești. Osteoartrita este dureroasă și afectează cel mai adesea coloana vertebrală, genunchii, mâinile și șoldurile.

Dacă sunteți supraponderal, kilogramele în plus pun mai multă presiune asupra articulațiilor care suportă greutăți. Grăsimea produce și proteine ​​care pot provoca inflamații.

Pe măsură ce începi să slăbești, te vei simți și te vei mișca mai bine, iar articulațiile tale vor avea mai puțin stres.

Apnee de somn

Când aveți această tulburare de somn, mușchii din spatele gâtului nu vă pot menține gâtul deschis în timp ce dormiți. Acest lucru vă face să încetați să respirați câteva secunde la un moment dat.

Când sunteți supraponderal, grăsimea suplimentară în jurul gâtului vă poate îngusta căile respiratorii și, de asemenea, vă poate afecta respirația.

S-ar putea să nu știi că asta se întâmplă.

How to Contain for Faculty Quickly not Forget Anything at all
Anthony Fauci a ředitel National Institutes of Health Dr.
Navigation

Carrello

Close
Viewed

Visti di recente

Close

Crea facilmente il tuo account. Inserisci il tuo indirizzo email qui sotto!

Ti verrà inviata una password al tuo indirizzo email.

I tuoi dati personali verranno utilizzati per supportare la tua esperienza su questo sito web, per gestire l'accesso al tuo account e per altri scopi descritti nella nostra privacy policy.

Hai già un account?

Vista rapida

Close

Categories